onsdag 25 augusti 2010

Candlestick: De fem röda

Det här är en uppföljare på föregående inlägg. I denna serie ska vi testa hur dagens stapel-formation påverkar morgondagens pris. Efter att ha gått igenom fem staplar med öppningen under stängningen har det nu kommit till staplar med en öppning över stängningen, så kallade röda staplar. Candlestick-formationerna jag ska testa är:

1.Red Marubozu; när öppningskursen är samma som dagens högsta kurs och stängningen är dagens lägsta.

2.Inverted Hammer Shooting Star; när öppningskursen är i den nedre halvan av stapeln och stängningen är dagens lägsta.

3.
Long Red Candlestick:; när öppningskursen är över stängningen och "svansarna", eller delen av stapeln som inte omfattas av utrymmet mellan öppningen och stängningen är båda under 10 % av den totala stapelns längd.

4.Spinning Top; när utrymmet mellan öppningen och stängningen är mindre än den övre och den undre svansen samt öppningen är över stängning.

5.Hammer / Hanging Man; när öppningen är samma som den högsta kursen och stängningen sker i den övre halvan av stapeln.












Klar triumf för de starkast de starkaste säljar-staplarna. Red Marubozo no 6 och Inverted Hammer är starka tecken på en följande uppgång. Resultatet är mycket bra, speciellt med tanke på att strategierna är baserade på en enskild dag. I nästa inlägg ska vi testa ytterligare tre candlestick-formationer och förhoppningsvis, sätta vår nyvunna kunskap till praktisk nytta...



KvA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar